dilluns, 7 de febrer del 2011

El Castillo en el Cielo (Tenkū no Shiro Rapyuta), de Studio Ghibli

Ahir vaig veure una pel·lícula anime que em va agradar i impressionar. La pel·lícula de què parlo es diu El Castillo en el Cielo, i és de Hayao Miyazaki, de Studio Ghibli.

Aquest és un resum de la història, i a sota hi han dades importants i curiositats.

Resum


Una nit qualsevol, un zepelí viatja pel cel. A dins hi ha Sheeta i Muska (o Mosca, ni idea). Sheeta és una noia jove, i Muska un agent secret del govern. De cop, l'aeronau és atacada per uns pirates aeris que munten unes petites naus amb ales semblants a les de les mosques. Sheeta, que és buscada pels pirates a causa de la pedra que porta al coll i que va anar passant de generació en generació, ha de fugir, i sense voler es cau del zepelí.

En un altre lloc, Pazu, un noi que viu sol, veu una noia que cau del cel. Justament està a punt de caure a la mina on ell treballa, i la rescata. De sobte, veu que la nena, que és Sheeta, però ell no ho sap, no cau de manera normal, com cauria tothom, sinó que cau lentament, com flotant, degut a la pedra blava que porta penjada i que té un dibuix d'un àngel. En Pazu l'agafa i la porta a casa seva.

La pedra blava de Sheeta és l'únic camí per arribar a Laputa, una ciutat flotant abandonada des de feia molt temps. És casualitat que el pare de Pazu hagués volgut investigar Laputa i fos l'únic que hagués fet una foto de la ciutat flotant, però de totes maneres Pazu es fa amic de Sheeta i comencen a fugir dels pirates i l'exèrcit del govern que vol la pedra.

Pazu i Sheeta passen moltes aventures i fins i tot s'alien amb els pirates per arribar a Laputa, i al final, quan arriben a la ciutat, resulta que l'exèrcit també està allà, i...

El final no us l'explico perquè és el més guai, però us puc dir que és molt bonic i a la vegada és molt d'aventura. Us la recomano a TOTHOM!

Informació important:


Nom: El Castillo en el Cielo
Director: Hayao Miyazaki
Estudi: Studio Ghibli
Producció: Isao Takahata i Toshio Suzuki
Música: Joe Hisaishi
Guió: Hayao Miyazaki
Any: 2003 (versió espanyola)
Duració: 124 minuts

Curiositats:


-Aquesta pel·lícula es va fer abans de la fundació de l'Studio Ghibli
-És la primera pel·lícula de Studio Ghibli, però sempre és confosa amb Nausicaä del Valle del Viento, la segona producció de Studio Ghibli.
-En la primera edició de la versió espanyola, el nom de Laputa, la ciutat flotant, es va canviar per Lapuntu, degut a la seva semblança amb puta, és a dir prostituta. La versió doblada per Aurum, la que es comercialitza actualment, ja inclou el nom original.

Bueno, espero que us hagi agradat la ressenya!!!

Ara us deixo, que m'ha costat molt fer-la (és del tot ORIGINAL, l'únic agafat de la Wikipedia són les dades importants) i estic baldada!!!

Lune Tara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada